Green Hairstreak

The Green Hairstreak (Callophrys rubi) it not very common in the Netherlands. So I was very happy when I spotted one on the Pyracantha blossoms who did not mind being photographed at all.

Photobucket

Advertisements

5 thoughts on “Green Hairstreak

    1. Hangt er vanaf waar je woont. In oost-Nederland schijnt hij redelijk algemeen te zijn, terwijl hij in het westen van het land eigenlijk niet voorkomt (ik woon in het midden ;-))

  1. prachtige foto, het is een vlinder die vooral op de hoge zandgronden voorkomt, zowel struikheide als dopheide zijn waard planten. Ze behoren tot de kleine pages, die nou verwant zijn aan de blauwtjes.

  2. Ze zijn vooral in het begin van de lente prachtig groen gekleurd aan de onderkant van de vleugels. Hoe verder je in het seizoen komt hoe meer er van die groene kleur is “afgebladderd” waardoor steeds meer de onderliggende bruine kleur tevoorschijn komt.Deze ziet er nog goed uit, vaak missen ze, als ze wat ouder zijn, grote happen uit de vleugels. Hier bij ons, in Noord-Nederland op de zandgronden kun je hem nog regelmatig zien.

  3. Antoinette en Geert bedankt voor jullie toelichting. Zelf ben ik altijd al blij als het me lukt een insekt op naam te brengen, dus een beetje extra informatie is altijd zeer welkom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s